Den samlede kødproduktion i 2020 er faldet med 1,6%, hvilket svarer til et fald på 142.000 ton sammenlignet med 2019. I henhold til en foreløbig opgørelse har hver indbygger i 2020 i gennemsnit spist 57,3 kg kød, hvilket er 750 gram mindre end året før (-1,3 pct.). I 1991 var det gennemsnitlige forbrug 63,9 kg pr. indbygger og dermed 11,5 pct. over det niveau, der blev nået i 2020.
Bundesamt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) har offentliggjort data vedrørende det tyske kødforbrug, og konstaterer et fald, ligesom forbruget af forarbejdede produkter og eksporten af kød også falder. Opgjort på sektorniveau faldt svinekødsproduktionen med 2,4 pct. til 5,11 mio. ton. Oksekød faldt 2,7 pct. til i alt 1,09 mio. tons. Produktionen af fjerkrækød steg dog med 1,7 pct. og nåede ca. 1,64 mio. ton. Sammenlignet med 2019 og målt i slagtet vægt faldt importen af dyr - især svin - i 2020 med 14,8 pct. og eksporten blev i samme periode reduceret med 11 pct.
Handelen med både kød og forarbejdede produkter til andre lande faldt også. Således blev de importerede mængder reduceret med 7,8 pct. sammenlignet med 2019 og blev på 2,57 mio. ton. Eksporten faldt samtidig med 6,5 pct. til 4,01 mio. ton. Ligeledes angiver BLE-analytikere, at forsyningsgraden af kød i Tyskland i 2020 blev på 117,7 pct. hvilket i praksis er på samme niveau som året før. Forsyningsgraden for de forskellige kødsektorer ligger på 125 pct. for svinekød, 94,6 pct. for oksekød og 97,2 pct. for fjerkrækød. Får- og gedekød havde den laveste forsyningsgrad på 40 pct.
Kødforbruget i Tyskland har nu over tre årtier akkumuleret en tilbagegang, og nåede et rekordlavt niveau i 2020 - det laveste niveau siden den tyske genforening i 1990. BLE-analytikerne understreger, at tyskerne i løbet af de sidste 30 år har reduceret forbruget af svinekød i gennemsnit med 6,7 pct. og er endt på 32,8 kg pr. indbygger. For oksekød er faldet på 4,3 kg, hvilket giver et samlet forbrug på 9,8 kg pr. indbygger. Med hensyn til fjerkrækød blev der i samme tidsinterval imidlertid observeret en stigning på 6 kg (+ 83 pct.) og ligger på 13,3 kg pr. indbygger.
Kilde: euromeatnews.com